Om mig

Olaf Mewes

Jag heter Olaf Mewes och bedriver en unik verksamhet där jag hantverksmässigt tillverkar och reparerar metallblåsinstrument. Jag gör allt från justering till helrenovering av metallblåsinstrument samt nytillverkning av trumpeter av högsta kvalitet.


Utbildningen som metallblåsmusikinstrumentbyggare startade 1978. 1980 började jag jobba i mitt yrke  genom en anställning på konservatorium i Schwerin. Schwerin en stad i norra Tyskland som är känt i Sverige genom hertig Albrekt av Mecklenburg som var kung av Sverige 1364 – 1389.


Mitt mästarbrev fick jag 1986 i den tyska musikinstrumenthögborgen Markneukirchen. Min mentor var en av den mest kända trumpetbyggare Martin Peter. Idag kan jag visa över 40 år erfarenhet i mitt yrke.


Efter min mästarutbildning 1986 flyttade jag med min verkstad från konservatorium till ett gammalt stadshus i Schwerin. Den 2/1-1987 grundade jag mitt eget företag.

Efter murens fall 1989 byggde jag ut hela verksamheten och en butik för musikinstrument samt visningslokal för olika trumset uppstod. Min verkstad etablerade sig och genom anställning av fler personal kunde mitt företag genomföra reparationer för alla olika sort musikinstrument.  Verksamheten utökade mer och mer.


1992 började jag med konsertljud- och ljusanläggningar samt scenuthyrning.

1994 öppnade jag en musikstudio där många musikgrupper och musikintresserade  kunde inspela sina låtar.

Under den tiden jobbade jag 7 dagar i veckan och mina barn har blivit stora utan att jag märkte något. Så kunde det inte fortsätta.


2004 bestämde jag att hitta tillbaka till den ursprungliga verksamheten och att jag vill ha mera tid för mig och min familj. För att ändrar mitt dåvarande arbetsliv och att skaffa en bättre livskvalitet bestämde vi oss att flytta från Tyskland till Sverige. Smultronstället hittade vi i Frånö vid Kramfors där jag byggde en instrumentverkstad för att fortsätta driva min verksamhet.


Du är hjärtligt välkommen till mig med ditt instrument  och dina önskningar för att få en facklig rådgivning.


Välkommen


uppdaterades senast 20190811

Design: musikinstrumentverkstad.se Copyright © musikinstrumentverkstad